Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κατασκευές με αφορμή την 25η Μαρτίου

Ο τομέας παιδαγωγικών σε συνεργασία με τη καθηγήτρια κα. Ιωάννα Γράψα παρουσίαζει βήμα βήμα το τρόπο κατασκευής στολιδιών και αντικειμένων για την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Φέσι


                    
εύκολη κατασκευή – χρήσιμη για θεατρικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων

Υλικά: κόκκινο και μαύρο γκοφρέ, κανσόν μαύρο, κόλλα ή συρραπτικό, ψαλίδι, σπάγκος ή χοντρή κλωστή.

Τρόπος κατασκευής:
1.    Κόβουμε μία φαρδιά λωρίδα γκοφρέ χαρτί (κόκκινο ή μαύρο) και μία λεπτή λωρίδα από το μαύρο κανσόν.
2.    Κολλάμε τη μαύρη λωρίδα στο γκοφρέ χαρτί που κόψαμε
3.    Τυλίγουμε και ενώνουμε τα χαρτιά με το συρραπτικό, σχηματίζοντας κύκλο.
4.    Τραβάμε τις άκρες του γκοφρέ χαρτιού προς τα μέσα και τις συρράπτουμε ώστε να κλείσει η κατασκευή και να δημιουργηθεί το καπέλο.


Φούντα:
1. Παίρνουμε 4, 5 κομμάτια γκοφρέ χαρτιού (το μήκος τους εξαρτάται από το πόσο μακριά θέλουμε τη φούντα) και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
2.  Διπλώνουμε τα κομμάτια κατά μήκος 2,3 φορές.
3.  Κόβουμε σε λωρίδες τα γκοφρέ χαρτιά αφήνοντας 1 δάχτυλο κενό στο πάνω μέρος. Ανακατώνοντας με το χέρι μας τις λωρίδες, δημιουργείται η φούντα.
3. Με ένα σπάγκο ή κλωστή δένουμε τη φούντα στο πάνω μέρος και αφήνουμε ένα κομμάτι σπάγκο για να την κρεμάσουμε από το φέσι.

Τσαρούχι

 


εύκολη κατασκευή – χρήσιμη για θεατρικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων

Υλικά: κόκκινο και μαύρο κανσόν, μαύρο γκοφρέ χαρτί, κόλλα και ψαλίδι

Τρόπος κατασκευής:
1.    Σχεδιάζουμε το σχήμα του τσαρουχιού (ή το παίρνουμε έτοιμο από πατρόν) πάνω σε κόκκινο κανσόν.
2.    Το κόβουμε και κολλάμε πάνω του λωρίδες από το μαύρο κανσόν, όπως στη φωτογραφία, για να δημιουργηθεί το τσαρούχι.
3.    Κόβουμε ένα κομμάτι μαύρο γκοφρέ (το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θέλουμε τη φούντα), το τσαλακώνουμε και το σκίζουμε λίγο στις άκρες ώστε να φουντώσει. Το κολλάμε στη μύτη του τσαρουχιού.

Ντύνουμε τον τσολιά



Υλικά: άσπρο και κόκκινο γκοφρέ χαρτί, μαύρο και κόκκινο κανσόν, κόλλα και ψαλίδι.

Τρόπος κατασκευής:
1. Σχεδιάζουμε (ή το παίρνουμε έτοιμο από πατρόν) ένα ανθρωπάκι.
Για να το ντύσουμε με τα παιδιά τσολιά χρειάζεται:
 2. Φουστανέλα: κόβουμε κομμάτια άσπρου γκοφρέ χαρτιού, τα τσαλακώνουμε και τα κόβουμε λίγο στις άκρες για να φουντώσουν. Τα κολλάμε στα μανίκια και στα πόδια.
3. Γιλέκο: Κόβουμε 2 λωρίδες μαύρου κανσόν για το γιλέκο και 1 πιο λεπτή για τη ζώνη.
4. Τσαρούχια: Κόβουμε και κολλάμε τα τσαρούχια (όπως αναφέρθηκε στην κατασκευή  2 παραπάνω) στα πόδια του.
5. Φέσι: Κόβουμε ένα ημικυκλικό κομμάτι κόκκινου κανσόν και μία λωρίδα μαύρου και τα κολλάμε στο κεφάλι του σαν καπέλο. Προσθέτουμε τη φούντα από γκοφρέ χαρτί. (όπως αναφέρθηκε στην κατασκευή 1 παραπάνω).

Παρέλαση



Υλικά: άσπρο και κόκκινο γκοφρέ χαρτί, μαύρο και κόκκινο κανσόν, μεγάλο άσπρο κανσόν (ενδεικτικά 50*70cm), κόλλα και ψαλίδι.

Τρόπος κατασκευής:
1.    Φτιάχνουμε πολλά ανθρωπάκια – τσολιάδες (όπως αναφέρθηκε στην κατασκευή παραπάνω)
2.    Τα κολλάμε στο μεγάλο χαρτόνι το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρά, ώστε να φαίνεται ότι κάνουν παρέλαση. (μπορούμε να προσθέσουμε και την ελληνική σημαία μπροστά)
Η δραστηριότητα μπορεί να συνδυαστεί με κολάζ από παλαιότερες παρελάσεις



Στολισμός χώρου με δάφνες και γιρλάντες
   

Υλικά: μπλε, άσπρο και πράσινο γκοφρέ, σπάγκος, κόλλα και ψαλίδι

Τρόπος Κατασκευής:

Γιρλάντα

1.    Παίρνουμε κομμάτια λευκού και μπλε γκοφρέ και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό στο πάνω μέρος.
2.    Κολλάμε τα κομμάτια με τις λωρίδες εναλλάξ στο σπάγκο, τις ανακατεύουμε για να φουντώσουν και τις κρεμάμε στο χώρο.
(Μπορούμε να κρεμάσουμε ενδιάμεσα και σημαιούλες)

Δάφνες

Κόβουμε από ένα δέντρο φύλλα δάφνης και στολίζουμε το χώρο ή σχηματίζουμε στεφάνι.
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">